مراسم 30 سالگی نخستین دانشکده مهندسی کامپیوتر ایران
11 مهر 1395
مراسم 30 سالگی نخستین دانشکده مهندسی کامپیوتر ایران

به گزارش روابط عمومی؛ مراسم گرامیداشت سی امین سال تاسیس دانشکده ی مهندسی کامپیوتر عصر روز چهارشنبه هفتم مهرماه سال جاری با حضور مهندس سید مجتبی هاشمی رییس ستاد توسعه فناوری اطلاعات، ارتباطات و میکروالکترونیک در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مهندس محمد حسن انتظاری عضو شورای عالی فضای مجازی، مسئولین دانشگاه، روسای سابق، دانش جویان و دانش آموختگان این دانشکده در سالن جابربن حیان دانشگاه صنعتی شریف برگزار گردید.


بنا براین گزارش؛ در این مراسم دکتر صامتی رئیس دانشکده ی مهندسی کامپیوتر طی سخنانی به پیشینه دانشکده کامپیوتر اشاره کرد و ضمن تعریف از علم کامپیوتر گفت: موضوعی که مهندسی و علم کامپیوتر به آن می پردازد ماوراء علوم کامپیوتر و علوم پایه است.
وی همچنین با بیان آمار و اطلاعات و نحوه جذب دانشجویان دانشکده مهندسی کامپیوتر اظهار داشت: دانشکده ی مهندسی کامپیوتر در سال 1364 تاسیس شد و تاکنون 89 فارغ التحصیل در مقطع دکتری، 1417 نفر در مقطع کارشناسی ارشد، 2081 در مقطع کارشناسی و 975 نفر مشغول به تحصیل دارد و همچنین جمع فارغ التحصیلان آن تا به امروز به 5873 نفر رسیده است.
وی در ادامه افزود: دانشکده کامپیوتر بطور کلی دارای 34 عضو هیأت علمی می باشد که شامل 6 استاد، 12 دانشیار و 16 استادیار است. 
دکتر صامتی با اشاره به افتخارات کسب شده توسط دانشکده مهندسی کامپیوتر اضافه کرد: از بسیاری از جهات دانشکده کامپیوتر در دانشگاه شریف و در کل کشور رکوردار می باشد. در این دانشگاه بالاترین رقم قراردادهای ارتباط با صنعت که به معنی کار کاربردی کردن برای حل مشکلات کشور است وجود دارد. 
وی دیگر افتخارات کسب شده توسط دانشکده مهندسی کامپیوتر را چنین برشمرد: کسب بالاترین سرانه مقالات IsIدر سالهای متوالی، افتخارات متعدد مسابقات منطقه ای غرب آسیا در ACM ، افتخارات کسب شده در مسابقات دانشجویی، المپیادها، افتخارآفرینی در ربو کاپ ها برای اولین بار در کشور و در سطح بین المللی، افتخارات ورزشی، طراحی و شروع کنفرانس های علمی متعدد توسط اعضاء هیأت علمی و کارکنان دانشکده و ...


در ادامه مهندس سیدمجتبی هاشمی رییس ستاد توسعه فناوری اطلاعات، ارتباطات و میکروالکترونیک در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان سخنانی به شرح وضعیت جهانی پرداخت. وی در این خصوص موضوعاتی شامل؛ درآمد جهانی از حوزه فاوا، بسته بندی حوزه های ICT، تقسیم بندی حوزه ICT، ظرفیت داخلی و برآورد پتانسیل ایران در بازار ICT ، میانگین پنج ساله واردات و صادرات در کشور، برآورد از حجم بازار فعلی در ایران، میزان نیروی انسانی و آمار و اطلاعات دقیق کل دانشجویان در حوزه فنی و حوزه وافا، اطلاعات شرکت های دانش بنیان و آمار مربوط به این شرکت ها را ارائه داد.


در بخش دیگری از مراسم دکتر رشتچیان معاون پژوهشی دانشگاه به ایراد سخنرانی پرداخت و ضمن اشاره به پیشینه ی دانشکده گفت: دانشکده مهندسی کامپیوتر یکی از جوان ترین دانشکده های دانشگاه شریف می باشد این دانشکده از نظر پژوهشی فعالیت بسیار خوبی دارد و از این نظر دانشکده ای پویا است.
وی افزود: از نظر آموزشی باید گفت در حال حاضر نسبت به گذشته رتبه های بالای کنکور بیشترین گرایش به این رشته را پیدا کرده اند و دانشکده دانشجویان بسیار خوبی را جذب می نماید.
دکتر رشتچیان در ادامه گفت: این دانشکده از نظر آموزش و پژوهش و ارتباط با صنعت، بخصوص صنعت نفت جزو بهترین هاست و این خود موفقیت بزرگی برای این دانشکده محسوب می شود.
دکتر رشتچیان به پتانسیل های نهفته در دانشگاهها اشاره کرد و گفت: ما باید فارغ التحصیلانی که از نظر آموزشی و پژوهشی در دانشگاه ها تربیت شده اند را یک پتانسیل عالی و یک فرصت خوب برای پیشرفت و توسعه ی کشور بدانیم. 
وی افزود: صنعت گران و مدیران ارشد باید فضا را برای ورود و جذب این فارغ التحصیلان مهیا کنند و از این پتانسیل برای رشد صنعت و عبور از تورم در کشور استفاده نمایند.


سپس مهندس انتظاری عضو شورای مجازی با تاکید بر تاثیرات عمیق فضای مجازی در جامعه گفت: امروزه شبکه های اجتماعی تأثیر عمیقی بر زندگی انسانها دارد بطوری که می توان آنرا یک فرصت و در صورت غفلت یک تهدید به حساب آورد. هویت ما در دنیای امروزی تحت تأثیر شبکه های اجتماعی می باشد.
وی در ادامه با بیان تأثیر شبکه های اجتماعی در حوزه های اخلاقی، سیاسی و حقوق شهروندی اظهار داشت:  در حوزه اخلاق یکی از تفاوت های اصلی ما نسبت به غرب نوع حضور در شبکه های اجتماعی است، جامعه ی ما یک جامعه اسلامی ست و مسائل و چالش های موجود در آن با دیگر کشورها کاملا متفاوت است. در شبکه های اجتماعی افکار و اندیشه ها براحتی در کمترین زمان و با سرعت بالا از کشوری به کشور دیگر انتقال پیدا می کند. 
مهندس انتظاری افزود: در حوزه فضای مجازی باید حقوق شهروندی بازتعریف شود که این خود نیاز به نظامات جدیدی در این حوزه دارد.
وی در پایان پیشنهادکرد؛ دانشکده کامپیوتر می تواند برای مسئولین تراز اول کشور همایش هایی جهت بازآموزی و آشنا شدن با این حوزه برپا کند وی همچنین توصیه کرد دانشکده کامپیوتر باید همزمان با تحولات جدید ارتقاء پیدا کند.


دکتر علیرضا انصاری اولین رئیس دانشکده ی مهندسی کامپیوتر نیز از دیگر سخنرانان در این مراسم بود که طی سخنانی با اشاره به چالش های موجود در رویکرد تاسیس دانشکده کامپیوتر خطاب به حاضرین گفت: در خصوص تاریخ دانشکده و ارزش آن برای کسانی که بتازگی مشغول تحصیل در این رشته شده اند باید بگویم که همتاهایشان در گذشته نقش بسیار پرباری در این راه داشته اند. 
وی افزود: موفقیت فعلی دانشکده را مرهون نقش بسیار بزرگ دانشجویان قدیم هستیم که با کمال خضوع و بدون هیچ چشم داشتی ساعت های متوالی را در خدمت برپایی امور دانشکده صرف کردند و علیرغم کاستی های موجود این استارتاپ را ایجاد کردند.
دکتر انصاری در ادامه اظهار داشت: افتخار بنده این است که امروز این دانشکده علاوه بر آزمایشگاه های مربوط به علوم پایه دارای 20 آزمایشگاه مجهز و اساتید برجسته می باشد.
در ادامه مراسم از دکتر قدسی عضو هیأت علمی و رئیس اسبق دانشکده کامپیوتر بجهت خدمات سی ساله شان در دانشکده تقدیر و تشکر بعمل آمد و هدایائی به ایشان اهداء شد. 
گفتنی ست؛ در پایان مراسم نشستی با حضور دانش آموختگان برگزار شد که در آن به بیان خاطرات خود از دانشکده مهندسی کامپیوتر پرداختند.
خاطرنشان می شود؛ دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف به عنوان اولین در ایران، جهت دهنده به موسسات آموزش عالی کشور برای تربیت کارشناسان و اساتید در زمینه علوم و مهندسی کامپیوتر اعم از تئوری و مهندسی نرم افزار، معماری کامپیوتر، هوش مصنوعی و فناوری اطلاعات بوده است. دانش رایانش از پرداختن به طراحی و ساخت کامپیوترها آغاز شده و نام مهندسی کامپیوتر به جهت تاریخی از این جهت بر آن نهاده شده است.