معاون اول رئیس جمهور: نقش دانشگاه صنعتی شریف در توسعه ی کشور بسیار تعیین کننده است
19 مرداد 1395
معاون اول رئیس جمهور: نقش دانشگاه صنعتی شریف در توسعه ی کشور بسیار تعیین کننده است

معاون اول رئیس جمهور: نقش دانشگاه صنعتی شریف در توسعه ی کشور بسیار تعیین کننده است

جشن پنجاه سال درخشش و بالندگی علمی دانشگاه صنعتی شریف با حضور دکتر جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، دکتر فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی، دکتر ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، دکتر حدادعادل رئیس فرهنگستان علوم و نیز جمع کثیری از اساتید، دانش آموختگان، دانشجویان و کارکنان این دانشگاه برگزار شد.
 
 
 
 

به گزارش روابط عمومی؛ معاون اول رئیس جمهور ابتدا در جمع اعضای هیات امنای دانشگاه صنعتی شریف حاضر شد و از مشکلات این دانشگاه و جایگاه آن در کشور، منطقه و جهان که توسط مسئولین دانشگاه صنعتی شریف بیان شد، مطلع گردید. این جلسه نخستین جلسه ی هیات امنای دانشگاه صنعتی شریف در سال95 بود.
دکتر فتوحی رییس دانشگاه صنعتی شریف در این جلسه سخنانی درخصوص موقعیت علمی دانشگاه صنعتی شریف در سطح کشور و جهان و نیازمندی‌های کالبدی، فنی و تجهیزاتی آن برای توسعه بیشتر بیان نمود.

 

 

دکتر فتوحی در این نشست با اشاره به تعداد فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف از بدو تاسیس خاطرنشان کرد؛ این دانشگاه تا کنون توانسته در انجام طرحهای پژوهشی و صنعتی برای خودکفایی کشور مشارکت جدی داشته و منشا خدمات فراوانی به جامعه گشته و در تحولات اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و علمی و نظام مدیریتی کشور در طی نیم قرن اخیر بطور جدی تاثیرگذار بوده است.
ایشان در ادامه به برخی فناوری‌های شاخص و توسعه یافته در ارتباط با صنعت اشاره کرد. وی همچنین ضمن اشاره به تربیت فارغ التحصیلان برجسته و کارآمد در دانشگاه صنعتی شریف گفت: عضویت چهار نفر از اعضای هیأت علمی این دانشگاه به عنوان عضو فلوی انجمن مهندسین برق و الکترونیک IEEE، کسب 9 رتبه اول از 10 رتبه ممکن توسط پژوهشکده علوم و فناوری نانو بر اساس ارزیابی ستاد علوم فناوری نانوی ریاست جمهور، برنده شدن در 17 دوره مسابقات ای سی ام،کسب عنوان برتر جهان در مسابقات جهانی IEEEXtreme از جمله برخی از افتخاراتی است که توسط اعضای دانشگاه صنعتی شریف کسب شده است.

دکتر فتوحی در پایان صحبتهایش در این جلسه به برخی از کمبودها و کاستی ها و موانع موجود در دانشگاه صنعتی شریف اشاره کرد و از مسئولین خواست در جهت برطرف کردن موانع پیشبرد اهداف والای این دانشگاه برجسته یاری نمایند.

 

 

معاون اول رئیس جمهور: من از افتخار آفرینی های دانشگاه شریف احساس غرور میکنم
به گزارش خبرنگار روابط عمومی‌، اسحاق جهانگیری عصر امروز در مراسم پنجاهمین سالگرد تاسیس دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به اینکه این جشن یک جشن ملی است، اظهار کرد: این دانشگاه تاکنون افتخارات زیادی آفریده و من از این افتخارات احساس غرور می‌کنم.
وی افزود: بخشی از دوران تحصیلات من نیز در این دانشگاه سپری شده و در طول دوران مسئولیت های اجرایی و صنعتی خود این توفیق داشته ام تا از توان دانشگاه صنعتی شریف در پیشبرد کارهای کشور استفاده کنم. استراتژی توسعه صنعتی کشور با کمک این دانشگاه تضمین شد اما اینکه سرنوشت این استراتژی در دستگاه ها اجرایی شد یا نه، به مسئولان اجرایی بر می گردد. دکتر جهانگیری در بخش دیگری از صحبتهایش تصریح کرد: این تصویر مثبت همیشه درذهن من مانده که دانشگاه شریف همواره به حل مشکلات کشور کمک می‌کند.
معاون اول رئیس جمهور هم‌چنین با بیان اینکه دانشگاه شریف در مقطعی ایجاد شد که نهادهای توسعه‌ای در کشور به وجود آمد خاطر نشان کرد: تاسیس یک دانشگاه پر تحرک و همسو با تحولات پرشتاب علمی جهان پاسخگویی به نیازهای کشور و تربیت نیروی انسانی با هدف دستیابی به توسعه از جمله اهداف تاسیس این دانشگاه بوده است. من به عنوان یک مسؤل اجرایی عرض می‌کنم دانشگاه شریف کارنامه بسیار درخشانی دارد.
دکتر جهانگیری در ادامه خاطرنشان کرد: دانشگاه شریف یکی از دانشگاه‌های خوب در داخل و خارج از کشور است و 47 هزار فارغ التحصیل این دانشگاه اکنون مسئولیت‌های مهمی بر عهده دارند. البته یکی دیگر از موفقیت‌های این دانشگاه احساس مشترک و همدلی مجموعه این دانشگاه است که این همدلی منجر به تاسیس کانون دانش آموختگان دانشگاه شریف در داخل و خارج از کشور شده که این کانون یک سرمایه کم نظیر برای کشور است. 
وی در ادامه با اشاره به اینکه امروز و آینده دانشگاه شریف بسیار امیدوارکننده است و این دانشگاه در توسعه کشور نقش مهمی دارد، اظهار داشت: دولت باید به نیازهای دانشگاه شریف توجه کرده و محدودیت های آن را برطرف کند و دانشگاه شریف هم باید موتور محرک اقتصاد مقاومتی باشد.

 

 

دکتر فتوحی: دانشگاه صنعتی شریف منشاء تحولات اساسی در آموزش عالی بوده است.
دکتر محمود فتوحی رئیس دانشگاه شریف در مراسم پنجاهمین سالگرد تاسیس دانشگاه صنعتی شریف ضمن اشاره به تاریخچه ی این دانشگاه گفت: دانشگاه شریف در سال 1345 توسط مرحوم مجتهدی که فردی منضبط و مدیری توانا بود تاسیس شد.
وی با بیان اینکه این دانشگاه از همان ابتدا برای تربیت متخصصانی برجسته و کارآمد آغاز بکار کرد، گفت: دکتر امین بعد از دکتر مجتهدی مسئولیت دانشگاه شریف را بر عهده گرفت و تحولاتی همچون تدوین آئین نامه برای ارتقاء اساتید را بوجود آورد.
رئیس دانشگاه با بیان اینکه اکنون این دانشگاه دارای ۱۳ دانشکده است، تصریح کرد: از این تعداد، ۹ دانشکده مهندسی و ۴ دانشکده علوم پایه هستند.
وی با بیان اینکه در دهه ۶۰ دانشکده دکترای دانشگاه شریف ایجاد شد، ادامه داد: اکنون ۱۲ هزار دانشجو در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند که نیمی از آنها در حال تحصیل تحصیلات تکمیلی هستند.
دکتر فتوحی گفت: در طی نیم قرن فعالیت، این دانشگاه 48 هزار فارغ التحصیل به تحویل کشور داده و نقش مهمی در پیروزی انقلاب داشته است.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف اظهار کرد: این دانشگاه تاکنون ۲۸ هزار فارغ التحصیل در مقطع کارشناسی، ۱۸ هزار فارغ التحصیل در مقطع ارشد و ۱۴۰۰ فارغ التحصیل در مقطع دکترا که همگی منشا اثرات مهمی بوده اند را به کشور تحویل کشور داده است.
وی با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد برترین های کشور دانشگاه شریف را انتخاب می کنند، گفت: بیش از ۹۰ درصد دارندگان مدال طلای المپیادهای مختلف در دانشگاه شریف هستند همچنین بیش از ۹۰ درصد از فارغ التحصیلان این دانشگاه در مقطع دکترا مشغول به کار هستند.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: بیش از ۹۰ درصد فارغ التحصیلان این دانشگاه اکنون عضو هیئت علمی هستند و این نشان دهنده این است که دانشگاه صنعتی شریف منشاء تحولات اساسی در آموزش عالی بوده است.

 

 

دکتر فرهادی: دانشگاه صنعتی شریف مصداق واقعی دانشگاهی کارآفرین
وزیر علوم با بیان اینکه امکانات و اعتبارات کافی در دانشگاه شریف فراهم نیست، گفت: باید بودجه لازم برای دانشگاه شریف فراهم شود.
دکتر محمد فرهادی ضمن اشاره به موفقیت ها و برتری های دانشگاه صنعتی شریف در رتبه بندی های مختلف گفت: دانشگاه شریف جزو دانشگاههای برتر بر اساس استنادهای مختلف است. این دانشگاه برای چندین سال جزو یک درصد دانشگاههای برتر دنیا بوده است و میتوان از آن به عنوان یک دانشگاه کارآفرین و نسل سومی یاد کرد. وزیر علوم با بیان اینکه امکانات دانشگاه شریف کم است، گفت: باید بودجه لازم برای فعالیت های این دانشگاه فراهم شود.
وی افزود: اکنون ۲ هزار و ۸۰۰ واحد آموزش عالی داریم که درصدی از فارغ التحصیلان دانشگاه شریف در این واحدها حضور دارند.

 

 

دکتر ستاری: فارغ‌التحصیلان با انگیزه، کلید اصلی اقتصاد دانش‌بنیان 
دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در بخش دیگری از این مراسم گفت: ما باید بتوانیم در صنعت تأثیرگذار باشیم تا فرهنگ و آینده مملکت را حفظ کنیم.
وی افزود: سرمایه ما در مغزمان است نه جیبمان، کلید اقتصاد دانش‌بنیان فارغ‌التحصیلان با انگیزه ما هستند که اگر با این نگاه با آنها نگریسته شود قطعاً در آینده دانشگاه‌های موفقی خواهیم داشت.
دکتر ستاری در ادامه خاطرنشان کرد: دانشجویان دانشگاه شریف باید بدانند که به این دانشگاه متعهد هستند، زیرا ما هرچه داریم از دانشگاه و مملکتمان است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در پایان صحبتهایش اظهارداشت: مهم این است که ما خود را مدیون کشور و دانشگاه خود بدانیم و در آینده به این دو متعهد باشیم تا کشورمان پیشرفت نموده و به اهداف والای خود برسد.

شایان ذکر است در این مراسم از 50 خدمتگزار و نیز 50 دانش آموخته برتر گذشته این دانشگاه تقدیر شد. همچنین اساتید و مدیران موسس، حامیان دانشگاه، اساتید بازنشسته، و کارکنان پیشکسوت، دیگر افرادی بودند که در این مراسم مورد تقدیر قرار گرفتند.

در این مراسم همچنین از چهار کتاب؛ روزگار شریف(مروری بر نیم قرن تلاش و پویایی)، افلاکیان شریف، شریف از آغاز تا کنون به روایت اساتید(جلد دوم) ، یادگاران(جلد دوم) که توسط دبیرخانه مستندسازی و اسناد دانشگاه صنعتی شریف تهیه و تالیف گردیده بود، رونمایی شد.